Uutiset

6.10.2017

Lukumummit ja -vaarit valittiin mukaan 100 globaalin koulutusinnovaation joukkoon

HundrED-organisaatio  on valinnut 100 parasta ja inspiroivinta innovaatiota kansainväliseen levitykseen. Suomesta valittiin 10 innovaatiota, joista Lukumummit- ja vaarit on yksi, ja muut 90 ovat eri maista. 
 
Kaikki innovaatiot pääsee katsomaan 
 https://hundred.org/fi/collections/hundred-2017 
 
 
Käytännössä valinta tarkoittaa, että Lukumummien ja -vaarien materiaalit on käännetty englanniksi ja kuka tahansa kiinnostunut voi pyytää ne käytettäväksi missäpäin maailmaa tahansa. Lisäksi HundrED järjestää kansainvälisen kiertueen, jossa parhaita innovaatioita esitellään. 
 
Yhteydenotot ja lisätietoa:
Hanna Pöyliö, Hankevastaava
Niilo Mäki instituutti, Kielellisten taitojen ja lukemisen tukeminen -hanke
hanna.poylio@nmi.fi puh. 050 4085446
 

8.9.2017
Dysleksiaviikko 2017 lähestyy! Tule mukaan webinaareihin 2.-6.10.

30.8.2017
Uusi LukSitko 1/17 
Lue mm. Tunnetko aivosi?, Henkilökuva professori Kai Hakkaraisesta ja paljon muuta.

9.2.2017
Apuvälinekeskukselta uusi kirja: Tietokone erilaisen oppijan apuvälineenä

 Voiko tietoa hakea netistä kirjoittamatta tavuakaan? Voiko omalla tietokoneella kuunnella tekstejä? Kirjoittaa puhumalla? Millaisia välineitä kieliin? Mikä kaikki auttaisi erilaista oppijaa?

Tietokoneiden esteettömyysasetuksia ja helppokäyttötoimintoja tunnetaan aika vähän. Erilaisten oppijoiden liiton Apuvälinekeskukselta ilmestyi uusi kirja ”Tietokone erilaisen oppijan apuvälineenä”, johon kaikki nämä toiminnot on kerätty ensimmäistä kertaa yksiin kansiin, oli sitten kyseessä Mac tai Windows, mahdollisimman selkeällä ja havainnollisella tavalla. Lisäksi kirjassa on perustietoa tietokoneista. Kirja on jatkoa suositulle julkaisusarjalle, jossa ovat aikaisemmin ilmestyneet ”iPad apuvälineenä”, ”Android apuvälineenä” ja ”PELIT -monenlaista pelaamista, erilaistan oppimista”.

 

1.10.2016

Dysleksiaviikko laajenee valtakunnalliseksi ja virtuaaliseksi

 

28.9.2015

Dysleksiaviikon kampanja alkaa: Minun oppimisympäristöni? Entä sinun?

 

Apuvälineasiantuntijat aloittaneet työnsä Apuvälinekeskuksessa

9.6.2014

Erilaisten oppijoiden liitton valtakunnallisessa Apuvälinekeskuksessa on aloittanut työnsä kaksi apuvälineasiantuntijaa: Jukka Liimatainen ja Pauli Sarsama. Apuvälinekeskuksen toimintaa laajenee ja kehittyy tulevana syksynä.

Apuvälinekeskuksella on Raha-automaattiyhdistyksen rahoitus.

 

ALLVAR-palkinto professori Jarkko Hautamäelle

7.5.2014

Lukijärjestöjen vuoden 2014 ALLVAR-palkinto luovutettiin Helsingin yliopiston erityispedagogiikan professorille Jarkko Hautamäelle HEROn 20-vuotisjuhlien yhteydessä. Puheenjohtaja Airi Valkama korosti Jarkko Hautamäen roolia erilaisen oppijan kansanliikkeen käynnistymisessä ja kertoi Hautamäen olleen aina tukeva selkänoja lukijärjestötoiminnalle, linkki kokemus- ja tutkimusmaailman välissä.

ALLVAR-palkinto luovutettaan merkittävästä lukityöstä vuosittain.

 

Lukijärjestötötoiminta täyttää 20-vuotta

31.3.2014

Vuonna 2014 neljän lukijärjestön toiminta täyttää 20 vuotta. Helsingin seudun erilaiset oppijat juhlii 20-vuotisuuttaan 7.5.2014 ja Varsinais-Suomen Dysleksia puolestaan 7.6.2014. Myöhemmin syksyllä myös Keski-Suomen erilaiset oppijat ja Kouvolan seudun erilaiset oppijat saavuttavat 20 vuoden iän.

Pohjanmaan lukijärjestö LOSSI taas viettää toimintansa 10-vuotisjuhlaa 23.5.-24.5.2014 oppimistutkijoiden tapaamisen yhteydessä Vaasassa

Hämeenlinnassa aukesi harjoitusohjelmien lainauspiste

22.2.2012

Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa aukesi 22.2.2012 Datero-piste eli pedagogisten ja kuntouttavien tietokoneohjelmien lainauspiste yhteistyössä Kanta-Hämeen erilaisten oppijoiden kanssa. Lisätietoja: www.kantahameoppijat.net

Erilaisten oppijoiden Apuvälinekeskus aukeaa

13.12.2011

Erilaisten oppijoiden liitto avaa Apuvälinekeskuksen toiminnan. Apuvälinekeskuksessa on useita lukivaikeuksisille tarkoitettuja apuvälineitä, jotka auttavat esimerkiksi hidasta lukijaa, kirjoittajaa tai henkilöä, jolla on pulmia matemaattisessa hahmottamisessa tai keskittymisessä. Esimerkiksi äänikirjoja, lukevaa skanneria, puhesynteesiä, viivakoodilaitteita ja matematiikan välineitä voi tulla kokeilemaan ohjatusti Apuvälinekeskukseen.

Lukikalvoja ja –viivaimia taas saatavana

17.10.2011

Lukikalvot ja –viivaimet olivat tuotevalikoimastamme tilapäisesti loppuneet. Nyt tuotteita on taas saatavana.

Lukijärjestöjen ALLVAR-palkinto lukijärjestökonkari Anna-Maija Hintikalle

4.10.2011

Suomalaisten lukijärjestöjen vuotuinen ALLVAR-palkinto luovutettiin Anna-Maija Hintikalle. Anna-Maija Hintikka kuuluu suomalaisen lukijärjestötoiminnan perustajajäseniin ja on maamme kokenein lukitestaaja.

3.10. – 9.10.2011 Eurooppalaista dysleksiaviikkoa vietetään ympäri Suomea

25.9.2011

Viikolla 40 vietetään Euroopan laajuisesti dysleksiaviikkoa. Viikon tavoitteena on tuoda tunnetuksi lukivaikeuden yleisyyttä aikuisilla ja lapsilla. Suomalaiset lukijärjestöt järjestävät viikolla lukitapahtumia eri puolilla maatamme. Tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.

Uutisarkisto